Het stukadoors- en gevelafwerkingsbedrijf Craps & Zonen, in 1962 opgericht door grootvader Guillaume Craps, zijn vrouw Louise, hun zonen en schoonzoon, staat wijd en breid bekend als een begrip binnen de sector. Aangezien de firma vandaag geleid wordt door de derde generatie – de kleizonen: Wilfried, Michel, Dirk en Johan – mogen we stellen dat dit prachtig sprookje nog lang niet ten einde is.

Success Story

De rijke geschiedenis van Craps & Zonen ving aan bij Guillaume Craps. Vanaf zijn veertiende deed Guillaume ervaring op via verschillende stukadoorsprojecten bij zijn oude baas. Op 58-jarige leeftijd besloot hij – vader van vijf zonen – een eigen bedrijf te starten. « Onze opa wist waar hij mee bezig was en nam zijn werk uiterst ernstig. Hij hield van zijn werk en legde aan iedereen die voor hem werkte de allerhoogste eisen op.

Enkel perfectie was goed genoeg. Deze visie en missie houdt tot op de dag van vandaag stand. De opleiding op het terrein duurt 5 jaar. Er zijn geen favorieten. Of je nu familie bent of niet, voor iedere medewerker gelden dezelfde voorwaarden.» weet Michel ons te zeggen die samenwerkt met drie van zijn zonen en de zoon van Dirk.

« Werken voor ons familiebedrijf is zeker geen verplichting maar een keuze. De kinderen zijn vrij om hun beroep te kiezen. Het stukadoorschap is veeleisend. Hij of zij moet nauwgezet kunnen werken en de moed hebben om constant op een hoog niveau te presteren ».

Michel Craps

Craps & Zonen

In de loop der tijd, zijn de jaren verstreken, maar blijft de bedrijfsvisie intact

« Werken voor dit mooie familiebedrijf brengt de nodige fierheid met zich mee. We trachten iedere dag op één of andere manier het werk van onze grootvader verder te zetten. Onze samenwerking houdt ons scherp. Het is gemakkelijk om te zeggen wat we denken aangezien we elkaar door en door kennen. We hebben een gemeenschappelijk doel. Er is geen sprake van ruzie en als het echt nodig is nemen we de beslissingen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Als er een discussie is, stemmen we. De meerderheid wint! We kennen geen problemen. We denken enkel in oplossingen. » weet Dirk ons met een glimlach te vertellen

Dirk - Craps & Zonen

Pioniers van Knauf producten

Wanneer onze grootvader zelf zijn kalk aanmaakte, brandde hij deze zelf in houten vaten. Gelukkig zijn de technieken en werkomstandigheden vandaag enorm verbeterd. « Ons bedrijf heeft altijd met Knauf gewerkt. Van zodra Knauf naar België kwam, waren we er als de kippen bij om hun producten af te nemen. Hetzelfde geldt voor onze PFT machines. We zijn echt superfier om hiermee onze gips te verwerken en te verspuiten.

Men mag ons gerust pioniers noemen. Zowel de producten als service van Knauf zijn van een hoogstaande kwaliteit. Afhankelijk van de grootte van het project, werken we met een silo in plaats van met gipszakken.

Dit is een wereld van verschil voor onze werknemers. De gipsen van Knauf zijn eenlagig toepasbaar en het resultaat is altijd hoogstaand: glad en recht… De schilders zijn hier absoluut mee geholpen. We werken uiteraard veel met MP 75 en de laatste tijd, meer en meer, met ECOfin. Mocht Knauf morgen een nog performanter product op de markt brengen, zullen wij deze testen. Ieder bij ons is bereid om zijn advies over (nieuwe) producten te geven en onze ervaring laat ons toe dit ook accuraat te doen. Vandaag de dag biedt Knauf ons de oplossingen aan die ons in staat stellen om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Waarom zouden we veranderen? » lacht Wilfried.

Een ideale partnerschap

« Een bedrijf runnen met ongeveer 30 medewerkers behoeft de nodige coördinatie, opvolging en organisatie. Tussen de 4 vennoten zijn de taken goed verdeeld in functie van de eisen van de klant. Wilfried en Michel zijn verantwoordelijk voor de binnenpleister- en droogbouwwerken, Dirk en Johan voor de gevelafwerkingen. Hoe langer hoe meer klanten zijn geïnteresseerd in geïsoleerde buitengevelisolatiesystemen en uiteraard zijn wij bereid om hen hierin te begeleiden en de juiste oplossingen op maat aan te beiden. De hoogstaande techniciteit van de Knauf producten laten ons toe om de soms onmogelijke eisen van ons cliënteel in te wilgen. » vertellen Dirk en Johan.

Johan - Craps & Zonen
Wilfried - Craps & Zonen

Met meer dan 200 werven per jaar, heeft de firma Craps & Zonen ondertussen een stevige reputatie binnen de sector opgebouwd. Het bedrijf heeft de ervaring en kunde om elke werf succesvol op te volgen. « Wanneer onze klanten ons het vertrouwen geven is dit omdat we een uitstekende service – zowel tijdens als na ieder project – aanbieden. Dit begrijpen we aangezien we dezelfde ondersteuning bij Knauf genieten. De vertegenwoordigers van het merk helpen ons uitermate goed en mede door hen bereiken we een vlekkeloos eindresultaat. Wanneer er een probleem is, kunnen we altijd rekenen op de vertegenwoordigers. Vaak reiken zij de oplossingen aan die uitermate relevant zijn voor het project. Dit partnerschap is onmisbaar ten aanzien van onze klanten. De professionaliteit binnen Knauf is volgens ons hun grootste troef. » erkent Wilfried.

De vier vennoten zijn ervan overtuigd dat hun familiale band een absolute plus is voor de onderneming zijn en zijn fier om de naam Craps te mogen dragen. Het succes van de onderneming heeft te maken met het doorzettingsvermogen en drang naar perfectie. Deze waarden zijn van groot belang voor de jongeren die als stukadoor beginnen en zullen blijven doorgegeven worden van generatie op generatie.