Met de brede range van eigenschappen en het schier eindeloze aantal toepassingsmogelijkheden van Diamond Board verlegde Knauf reeds de grenzen van de traditionele gipsplaat. Calorik Board voegt daar nu een ‘ongeziene’ dimensie aan toe: alle soorten ruimten te verwarmen via een intelligente oplossing op basis van een Diamond Board gipsplaat en een innoverende, elektrische verwarmingstechnologie.

Onzichtbare warmte

De hedendaagse woon-en werkomgevingen zijn bijzonder goed geïsoleerd. Gevolg: vaak zijn de radiatoren of verwarmingssystemen te groot in verhouding tot de warmtevraag. In lokalen waar architectuur een minimalistische benadering verreist vormen ze bovendien een storend esthetisch element. Het CaloriK systeem biedt een oplossing. Het bundelt de kwaliteiten van de Diamond Board met een flinterdunne, elektrische weerstand. Zo krijgt de scheidingswand bij ruimteverdeling een prominente plaats toebedeeld: die van onzichtbare bron van zachte en aangename stralingswarmte. Die is afkomstig van een elektrische weerstand, dus niet van een vloeistof die door leidingen gestuurd wordt. En ja, je hoeft de radiator niet meer af te stoffen…

HET BESTE VAN BEIDE WERELDEN

De CaloriK Board bestaat dus uit twee performante elementen. Enerzijds de Diamond Board plaat met hogere gipsdichtheid, betere brandwerendheid en luchtgeluidsisolatie. En anderzijds innoverende verwarmingstechnologie op basis van een ultradunne elektrische weerstand van de nieuwste generatie. Als onderdeel van de lichte wand munt CaloriK uit in veiligheid, besparing en efficiëntie.
Indien de plaat per ongeluk geperforeerd wordt houdt dit geen enkel risico in – niet voor de mens en niet voor het systeem zelf. CaloriK laat zich gemakkelijk plaatsen zonder ingrijpende voorbereidende werken. Zonder het kappen of slijpen van sleuven. Leidingen of kanalen zijn immers niet nodig. De CaloriK Board vergt geen onderhoud, werkt geruisloos en kan aangestuurd worden via thermostaat, schakelaar, domotica of smartphone.
De stootvastevezelversterkte gipsplaat Diamon Board
Een verwarmingsweerstandtechnologie

Breed toepasbaar

De brede toepassingsmogelijkheden betekenen een belangrijke troef voor CaloriK Board. Zo leent de plaat zich ook voor private, vochtige ruimtes. Dankzij haar flexibiliteit is ze geschikt voor de afwerking van gebogen wanden of andere architecturale finesses. Door de beperkte krimp en uitzetting volstaat een dilatatievoeg om de 15 meter, wat een strakke afwerking van grote ruimtes en oppervlakken mogelijk maakt. Met haar hoge vormvastheid biedt de plaat ten slotte een onmiskenbare meerwaarde bij houtskeletbouw of grotere houtbouwprojecten in CLT.

Een nieuwe kijk op comfort thuis en op kantoor

Naargelang het gewenste vermogen is er de keuze uit een versie van 600 of 1200 W. De maximale oppervlaktetemperatuur bedraagt 42°C, zodat er geen andere warmtebronnen vereist zijn. Voor de voeding volstaat een standaard elektriciteitssnoer met 2 fasegeleiders (geen aarding nodig). CaloriK wanden worden op de gebruikelijke manier geplaatst en afgewerkt en zijn dus op geen enkele manier te onderscheiden van andere scheidingswanden.

Alle tools voor een efficiënt werkcomfort

Voor informatie en technische ondersteuning, bezoek onze website CaloriK Board. Wij stellen alles in het werk om uw project nog meer te laten schitteren.