Bij Knauf gaan we ervan uit dat de toekomst van een bedrijf onder andere afhangt van verstandige logistieke keuzes en daarom kiezen wij al een hele tijd voor een multimodale aanpak van ons goederentransport. Hoewel onze vrachtwagens dagelijks de Belgische wegen doorkruisen, beschikken we  ook over vier transportboten die zich iedere dag op onze waterwegen begeven. Dat je langs het water soms meer ziet dan op onze wegen, is  geen geheim.

Daarom profiteren we van hun traject door in te zoomen op heel wat hotspots in verschillende steden die zich op de route tussen Engis  en Wielsbeke bevinden. Voor dit tweede nummer houden we halte in Antwerpen, waar u kennis maakt met vier  waanzinnig leuke adresjes.

VIER: EEN SUPEREXCLUSIEVE STREETFASHION STORE

Dat de Antwerpse Kammenstraat trendy is, mag geen geheim heten. De geweldige high-end streetfashion store VIER, uitgebaat door Bob & Gian-Carlo, past perfect in het rijtje van leuke winkels. Of je nu op zoek bent naar een paar Adidas X Raf Simons sneakers, een mooi gesneden Dries Van Noten hemd of een stoere jas van Stone Island, deze winkel heeft het allemaal!

VIER | Kammenstraat 66
2000 Antwerpen | www.vierantwerp.com  

DEN BOTANIEK: VERPOZEN TUSSEN FAUNA, FLORA & KUNST

DEN BOTANIEK | Gratis toegang
Leopoldstraat 24 | 2000 Antwerpen
www.antwerpen.be 

Wanneer je Antwerpen bezoekt, loont het absoluut de moeite een gratis bezoekje te brengen aan de Plantentuin, bekend onder de naam Den Botaniek. Deze werd in 1825 aangelegd in de Antwerpse binnenstad en heeft een oppervlakte van ongeveer 1 hectare. De tuin – zoals we die vandaag kennen – werd aangelegd door de heer Claude-Louis Sommé. Zowel de poort als de Orangerie van de tuin werden ontworpen door de architect Pierre Bruno Bourla. 

Dit domein is voorzien van een fijne kruidtuin met in- en uitheemse planten, een unieke collectie aan prachtige bloemen, paar prachtige borstbeelden, hedendaagse kunstwerken van onder meer Monique Donckers en zoveel meer. Een bezoekje waard!

MUSEUM PLANTIN – MORETUS: BEZOEK HET ORIGINELE WOONHUIS EN ATELIER VAN EEN UITZONDERLIJKE UITGEVERSFAMILIE

Christoffel Plantijn, boekbinder van origine, bouwde zijn uitgeverij in Antwerpen van nul op. Als   beginnende ondernemer investeerde hij elke cent die  hij verdiende opnieuw in zijn zaak. Ook Plantijns opvolger – zijn schoonzoon Jan I Moretus – doet dat. Bij deze historische familie stond gedurende 300 jaar het boek centraal. Het bedrijf kwam altijd op de eerste plaats! De rest is geschiedenis.

Vandaag wandel je het museum binnen en bevind je je in de voormalige drukkerij en woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was. Het multimediale hoorspel maakt het allemaal nog realistischer. Je zit aan tafel met Edward Moretus terwijl hij het huis verkoopt aan de stad Antwerpen om er een museum van te maken. In het kantoor kom je Christoffel Plantin himself tegen.

Boven in de bibliotheek sta je temidden van een discussie tussen boeken. En elk huis heeft zijn kruisje: de portretten klappen uit de biecht en jij staat erbij en kijkt ernaar. Kortom, het museum Plantin – Moretus is een absolute must om te bezoeken voor jong en oud.

MUSEUM PLANTIN-MORETUS
Vrijdagmarkt 22
 | 2000 Antwerpen
www.museumplantinmoretus.be 

THE DIRTY RABBIT: VEEL MEER DAN EEN COCKTAILBAR

THE DIRTY RABBIT | Gentplaats 1
2000 Anvers | www.thedirtyrabbit.be 

Bezoek je Antwerpen op een donderdag, vrijdag of zaterdag? Spring dan zeker binnen in de wondere wereld van The Dirty Rabbit, een absolute hotspot in het Antwerpse. Deze bar serveert niet enkel geweldige cocktails en heerlijke snacks, maar heeft ook een geweldig aanbod wat stand-up comedy en live muziek betreft.

Op hun website www.thedirtyrabbit.be vind je alvast hun lekker uitgedoste eventkalender terug. Tsjing!