Als architect dient u in uw ontwerpen uiteenlopende ambities en vereisten te verzoenen. Oplossingen die u daarbij een handje helpen, zijn welkom. Akustiwall van Knauf – Isolava is er zo een.

Akoestiek mag voor ontwerpers geen keurslijf zijn

Met deze niet-dragende scheidingswand die eenvoudig en snel te plaatsen is, komt u tegemoet aan de verhoogde akoestische comforteis voor scheidingswanden tussen woningen en appartementen.
Tegelijkertijd blijft u volledig meester over uw ontwerp. Bovendien speelt u desgewenst snel op de bal tijdens de werffase. Dat alles draagt bij tot een tevreden opdrachtgever en voorkomt mogelijke discussies achteraf.

U voldoet vlot aan de strengste akoestische eisen

Omdat niet alle opdrachtgevers dezelfde comforteisen vooropstellen, schrijft de akoestische norm NBN S 01-400-1 twee prestatieniveaus voor. Voor het basiscomfort moeten wanden tussen twee wooneenheden een in situ gemeten luchtgeluidsisolatie DnT,w van minstens 58 dB (huizen) of 54 dB (appartementen) halen.

Voor het verhoogde akoestische comfort liggen de eisen op 62 dB (woningen) en 58 dB (appartementen). Met het Akustiwall systeem voldoet u probleemloos aan de strengste vereisten, vermits de opbouw een luchtgeluidsisolatie Rw 66 dB garandeert.

Het geheim? Een intelligente opbouw.

De uitstekende akoestische eigenschappen van het Akustiwall systeem van Knauf – Isolava zijn te danken aan de specifieke opbouw van de scheidingswand. Conform het gekende massa-veer-massa principe bestaat de niet-dragende wand uit een dubbele rij gipsblokken in verschillende diktes, gescheiden door een 4 cm dikke rotswolplaat en een spouw. De gipsblokken worden verlijmd, wat een massief resultaat oplevert. Randisolatie aan de aansluitingen met plafonds, vloeren en wanden draagt bij tot de hoge Rw-waarde.

Een systeem met verrassend veel extra voordelen

Het Akustiwall systeem presteert niet alleen akoestisch sterk, maar omvat ook alle andere voordelen van de Knauf – Isolava gipsblokken. De blokken in diverse afmetingen zijn dankzij de uitgekiende tand- en groefverbinding snel te plaatsen. Daardoor blijft de indeling van een gebouw tot op het laatste moment aanpasbaar.

De wanden zijn voldoende stevig om zware voorwerpen tegen te bevestigen en om er sleuven in te maken. Ze werken vochtregulerend en hebben een brandweerstand tot drie uren. Voor natte ruimtes staan speciale Hydromurblokken ter beschikking. Kortom, een stille bondgenoot waarop u kunt rekenen.

Meer info: Akustiwall of download onze brochure