Interieurbouwer Bjorn Broekaert is een schepper van dromen. Met passie, creativiteit en vakmanschap tovert hij elk interieur om tot de gedroomde leef-, woon- of werkcocon. Met zijn bedrijf Jorno Designs won hij bij zijn eerste deelname de nationale Schrijnwerk Awards. Binnenkort neemt Broekaert zijn intrek in een nieuw pand in Kluisbergen, en als partner in afwerking stond Knauf hem daarbij graag met raad en daad bij. “Ik ben onder de indruk van de hyperfijne afwerking die je vandaag met de nieuwste producten kan realiseren, zelfs als je de lat héél hoog legt”, aldus Bjorn.
Jorno Designs kocht in augustus 2015 een ‘casco’ nieuwbouw van 690 m², met de bedoeling er een toonzaal, een open bureauruimte van 96 m² en een ruime loft te installeren.

“De inrichting wil ik strak houden, met hier en daar een toets die ons terugbrengt in de tijd”, omschrijft Bjorn Boekaert zijn project. “Voor de binnenafwerking ging ik te rade bij Knauf. Uit mijn vroegere ervaringen en goede contacten weet ik dat hun gamma elk aspect van dit specifieke project kan invullen.”

Staalconstructie

“De bestaande staalconstructie moest geïsoleerd worden, bekleed met gipsplaten en tot in de puntjes afgewerkt. Voor al deze bouwfasen kon ik terecht bij Knauf, en dat is uiteraard een grote troef. Meer nog, je kan praktisch alles zelf doen, ook bij de soms complexe volumes en vlakken die hier te zien zijn. Daar komt wel wat precisiewerk bij kijken, maar dat is nu net de uitdaging die ik graag aanga.”
Bjorn Boekaert

Op het vlak van isolatie werd gekozen voor de glaswol met ECOSE® Technology van Knauf Insulation. “De duurzame oplossing”, zegt Bjorn. “Door de afwezigheid van chemicaliën en natuurlijke grondstoffen in het bindmiddel heeft deze minerale wol niet de typische gele, maar een natuurlijke bruine kleur. En niet onbelangrijk: hij irriteert niet bij het versnijden en plaatsen. Er zit ook meer vierkante meter op de rol, wat natuurlijk ook is meegenomen.”

Glad, gladder, gladst

Voor de gipsplaten viel de keuze op de Knauf Horizon Board ‘4AK’ (afgeschuinde kanten), die het grote voordeel hebben dat je probleemloos de boorden tegen mekaar kan plaatsen en afvoegen. Zo krijg je een perfect horizontaal liggend plafond zonder storende aansluitingen. Bjorn: “Zoals gezegd hou ik van een heldere, strakke afwerking, en dan wil je niet dat die verstoord wordt door slordigheden als barstjes en scheuren. Ook de verlichting en stopcontacten werden naadloos in de wanden verwerkt.”
Kers op de kaart zijn volgens Bjorn de Knauf ‘Superfinish’ voegpasta die een onvergelijkbaar glad oppervlak creëren. “Dankzij de makkelijke verwerking bereikt een bouwprofessional al een zeer verfijnd resultaat met deze gebruiksklare pasta: met één product voor alles. Bovendien treedt er geen krimp op na het uitdrogen, en is het makkelijk schuurbaar, haast zonder stofvorming.” Het eindresultaat? De beelden van het nieuwe Jorno Designs laten we graag voor zichzelf spreken…