Vergaderzalen, klaslokalen en restaurants: in ruimtes waar veel mensen aanwezig zijn, is het vaak lawaaierig. In sommige gevallen kan het lawaai na verloop van tijd zelfs onverdraaglijk worden. Een systeem met akoestische correctie biedt hier soelaas. Het is zaak om een onberispelijke akoestiek te garanderen zonder het esthetische aspect uit het oog te verliezen. Die twee aspecten gaan hand in hand. Met de juiste oplossing, zoals de ADIT-gipsplaten van Knauf, kun je de look van een ruimte zelfs naar een hoger niveau tillen.

Innovatie ten dienste van comfort

 
Om het akoestische comfort van lawaaierige ruimtes gemakkelijk en duurzaam te verbeteren, heeft Knauf een geperforeerd wandpaneel uit gips (met Tangent perforaties) ontwikkeld. Het meet 2400 x 450 mm en heeft een wit gelamineerd oppervlak.  
De ADIT-gipsplaten bieden de ideale geluiddempende oplossing. Ze staan garant voor een hoge geluidsabsorptie (aw: 0,90) en een aanzienlijke verbetering van de nagalmtijd. Het uitgesproken onderhoudsgemak van het gelamineerde oppervlak is een bijkomende troef.  

Akoestische correctie zonder werkzaamheden

 
Wil je een akoestische correctie in een ruimte doorvoeren zonder breekwerken, stof en vuil? De montage van de ADIT-wandelementen verloopt uitzonderlijk snel, eenvoudig en zonder installatiehinder.
In dertig minuten heb je een kitsysteem geïnstalleerd en eindig je met een propere werf zonder plamuur- of schilderwerken. Om het akoestische comfort nog te verhogen is het bovendien mogelijk om wandpanelen toe te voegen. ADIT is namelijk een flexibele en modulaire oplossing.

Ongeziene personalisatie

 

Van de ADIT-wandpanelen is er ook een versie met zeefdruk: ideaal voor creatieve toepassingen. Kleuren, logo’s, foto’s… de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. De enige vereiste is om over fotomateriaal van hoge kwaliteit te beschikken. De beelden worden op de gipsplaten aangebracht dankzij de zeefdruktechniek. Het gepersonaliseerde paneel wordt zo een medium voor vrije expressie waarmee je op een originele manier een crèche, onthaal, hal, kantoor, vergaderruimte of restaurant aankleedt.

In de ADIT-wandpanelen gaan design en comfort perfect samen.

Meer info over ADIT: https://knauf.be/nl/produit/danoline-adit