Bij Knauf gaan we ervanuit dat de toekomst van een bedrijf onder andere afhangt van verstandige logistieke keuzes en daarom kiezen wij al een hele tijd voor een multimodale aanpak van ons goederentransport. Hoewel onze vrachtwagens dagelijks de Belgische wegen doorkruisen, beschikken we ook over vier transportboten die zich iedere dag op onze waterwegen begeven.

Dat je langs het water soms meer ziet dan op onze wegen, is geen geheim. Daarom profiteren van hun traject door in te zoomen op heel wat hotspots in verschillende steden die zich op de route tussen Engis en Wielsbeke bevinden. Voor dit eerste nummer houden we halte in Luik, waar u kennis maakt met vier waanzinnig leuke uiteenlopende adresjes.

BRASSERIE RIVA : BISTRONOMIE AAN DE OEVER VAN DE MAAS

Als u lekker wil eten en wil genieten van een ontspannend moment langs de Maas, aarzel dan niet om een tafel te reserveren bij Riva!

Riva bevindt zich langs de rivier en benut op die manier niet alleen de recente vernieuwingen van de Maasoevers, maar biedt hierop ook een imposant uitzicht dankzij de grote ramen. U kan hier een fijne en geraffineerde keuken proeven, die de specialiteiten van de thuisstad niet uit de weg gaan. In het eclectische menu vindt iedere gast zijn gading.

Populair zowel ’s middags als ’s avonds, dus het is aangeraden om te reserveren… online wel te verstaan!

Riva Brasserie | Esplanade Albert 1er 7
4000 Luik | www.riva-brasserie.com 

EEN CHIQUE EN ETHISCH IDEE: WATTITUDE LIFESTYLE MADE IN WALLONIA

Wattitude | Souverain-Pont 7
4000 Luik| www.wattitude.be

Misschien heeft u er al over horen praten! Wattitude is de eerste om producten van meer dan 250 Waalse ontwerpers samen te brengen onder één dak. Hier vindt u altijd iets om uzelf een plezier te doen: mode, accessoires, design, specialiteiten voor fijnproevers, muzikale ontdekkingen, boeken, speelgoed, … zonder verrassingen aan de kassa.

Dit geniale concept is tegelijkertijd vernieuwend, sympathiek en toch ook een beetje chauvinistisch! Waarom zouden we uiteindelijk niet fier zijn om Waals te zijn?!

LA BOVERIE

Het museum van de Boverie, gesitueerd in een prachtig park tussen de Maas en het kanaal La Dérivation, onderging een grote facelift in 2016. Met deze keuze versterkt Luik haar culturele positie en wordt de toeristische ontwikkeling van de stad verzekert.

Permanente en tijdelijke tentoonstellingen kunnen gevolgd worden door een mooie wandeling doorheen het aangrenzende park. Niet te missen: de rozentuin is tijdens bepaalde maanden echt prachtig.

La Boverie | Parc de la Boverie 3
4020 Luik | www.laboverie.com

LA BELLE LIEGEOISE

Als een vogel die zijn vleugels uitstrekt, omarmt de nieuwe voetgangersbrug de Maas. Als verbinding tussen de nieuwe stationsbuurt en het park aan de Boverie vervolledigt de brug de wandelwegen op de vernieuwde oevers van de Maas.

Van april tot oktober vaart u aan boord van de watershuttle langs de Maas op een originele en aangename manier vanaf de voetgangersbrug naar het centrum van de stad.