Knauf MiXem AIR: unieke kalkcementpleister voor superisolerende cellenbetonblokken

Ook met cellenbetonblokken bouw je vandaag een woning van kelder tot dak. Troeven: ze zijn dragend, licht, waterdampdoorlatend en qua isolerend vermogen variërend van standaard tot superisolerend. Die laatste hebben een lagere densiteit en zijn poreuzer, waardoor de densiteit van basispleister dient afgestemd te worden op de oppervlaktehardheid van de ondergrond. Dit om mogelijke spanningsverschijnselen bij wisselende temperaturen op te vangen en het risico op loskomen grotendeels uit te sluiten. Het nieuwe ‘MiXem Air’ systeem van Knauf biedt nu een totaaloplossing, getest en gecertificeerd door Ytong Xella.

Hoe werk je cellenbetonblokken af?

Eerste stap is de sterk zuigende blokken voor te behandelen met de primer Knauf Neutral. Vervolgens komt de Knauf MiXem AIR aan de beurt. Dit is een minerale grijze kalkcementmortel, mengklaar en waterafstotend met weerstandklasse CSII volgens EN 998-1. Het basispleister met zijn verhoogd aandeel aan polystyreenkorrels is speciaal ontwikkeld voor metselwerk in superisolerend cellenbeton (volumieke massa van > 300 kg/m³ of klasse min. C2/300). Het is geschikt voor binnen (> 10 mm) en buiten (> 15 mm) en als ondergrond voor tegels (enkel binnen).

Knauf MiXem AIR moet aan de buitenzijde steeds voorzien worden van een glasvezelwapening. Voor de afwerking moet het droge basispleister eerst voorbehandeld en daarna overpleisterd worden met het sierpleister Knauf Noblo of Noblo Filz. Het pleister met een korrelgrootte van 1 tot 3 mm geeft het gebouw een bijzonder strak uitzicht. Om stijl en karakter te finaliseren, breng je een verflaag met Knauf Minerol aan. Deze dampopen silicaatverf is verkrijgbaar in meerdere tinten volgens de Knauf Classic / Standard kleurenkaart.

Voor de binnenafwerking kan je kiezen uit een hele reeks van gipspleisters voor een perfect eindresultaat. Ook hier moet de ondergrond eerst voorbehandeld worden om de regelmatige afbinding van de gipsmortel te garanderen.

We zijn aanwezig tijdens de Dag Van De Afwerking