Het stukadoorsbedrijf SFM Construction vertrouwt inmiddels al een jaar op ons nieuwe dunpleister Silko 36. Na een opleiding te hebben gevolgd bij Knauf, is het bedrijf het product dadelijk beginnen gebruiken. Wij hebben de leidinggevende van het bedrijf, Flavius Savin, ontmoet op een van hun werven in Lobbes, in de Cité Clos des Champs. Het betreft een bouwproject met prachtige nieuwe appartementen en een nieuw kinderdagverblijf, op een totale oppervlakte van 7500 m².
Voor SFM Construction was de keuze voor Silko 36 snel duidelijk. Omdat de ondergrond van de werf (kalkzandsteen) een aangepast product vereiste, was de keuze voor dit nieuwe dunpleister snel gemaakt. : ‘Ik heb de introductie op de markt meegemaakt, waarna ik dan op een van mijn werven bezoek kreeg van het verkoopteam van Knauf. Samen hebben we het product getest en het team heeft mij en mijn werknemers laten zien hoe dit nieuwe dunpleister wordt verwerkt. Ik was direct overtuigd. ‘
silko 36 chantier

Beter rendement en gemakkelijke verwerking

Silko 36 laat toe om erg snel te spuiten op grote oppervlakken, zonder dat veel voorbereiding van de ondergrond nodig is. Voor deze werf vergde de voorbereiding van de vele, soms kleine oppervlakken van de appartementen echter vaak minutieus werk vooraf.

‘Alles is een kwestie van organisatie en Silko 36 is geschikt voor elke werf, ongeacht de grootte ‘, bevestigt Flavius Savin. De aanpassingen aan de spuitmachine waren bovendien gemakkelijk uit te voeren. Dankzij de dunne laagdikte zorgt het product voor een hele nieuwe manier van werken. Vermits het product verschilt van een traditioneel pleister vereist het minder verwerkingstijd, bovendien zorgt het voor minder werklast omdat het lichter is. Op het einde van de werkdag is iedereen tevreden dat we op tijd klaar zijn. Ik zeg altijd: laat het pleister niet met je sollen, zorg dat je het pleister de baas bent! ‘, vertelt hij vrolijk.
Flavius Savin

SFM Construction

Een onberispelijke afwerking

Met zijn witte en gladde finish is de effenheid van Silko 36 uitstekend, verklaart Pablo Sferlazza, technisch-commercieel vertegenwoordiger bij Knauf: ‘Dankzij de onberispelijke finish van het pleister gebeurt de oplevering van een werf vlekkeloos. Wanneer de opdrachtgevers de vordering van de werken komen opvolgen, zijn ze steeds tevreden. Dat is in dit geval Tradeco, een algemene bouwonderneming uit Moeskroen ‘, legt hij uit.
‘SFM Construction is een gemotiveerd bedrijf dat met name goed is opgeleid in het gebruik van Silko 36’, weet Patrick Mathot, instructeur bij Knauf. ‘Een goede opleiding is essentieel om het succes van het product te verzekeren. Wij zijn erg tevreden dat mooie ondernemingen als deze klaar zijn om SILKO 36 te plaatsen’, besluit hij.

Adres van de werf :

Cité Clos des Champs, in Lobbes
Pleisterbedrijf: SFM Construction
Algemene bouwonderneming: Tradeco

silko 36 chantier